Dis dräktighetsdag 39


 Idag har vi varit ute en del på tomten, huggt lite ved och njutit av nästan nollan. Det är inte så många tillfällen för att fota - snabbt mörkt och inte roligt med kallt, blött säger hundarna. Men idag hängde de med och spenderade några timmar ute på tomten och härjade. Idag, den 23 januari är Dis på dygn 39. Hon äter, sover, fiser och äter lite till.

Hon hänger mer än gärna med ut på tur men om hon ska vara ute på tomten när vi hugger ved eller bara är ute – då är hon (och stugsittaren Beppe) sittande på trappen för att gå in o mysa i soffan. Men, som sagt idag när det har varit lite bättre pinscherväder, mot plus gick det bra att vara ute och gräva lite under våra enbuskar, rota runt i jorden och smaka lite på rötterna.
Dis och Nika i grävartagen. Mamma Liebu är nog med hon också - jordig på nosen iaf.

Vi har ingen direkt våg att väga henne på men hon har helt klart blivit väldigt bred om ryggen om man ser på henne uppifrån, men även från sidan är ju hennes uppdragna buklinje och midja borta. Vi har mätt henne och i måndags hade hon en midja på 54cm och bröstomfång på 64cm, idag hade hon en midja på 58cm och bröstomfång på 65cm. En ökning på 4cm under veckan som varit alltså :)

Under några dagar nu så har fostrens utveckling lavinartat dragit iväg – tarmarna är nu förbundna med naveln. Ögonlock, inneröra, ögonfransar och morrhår har bildats. Tårna på tassarna är separerade och även de yttre könsorganen är bildade. Skelettets mineralisering har börjats och de ökar i vikt. I storlek är de dryga 60mm Den känsligaste perioden då fostret kan skadas av kemikalier och dylikt är över. Fostren ser ut nu som små hundar, och man kan se vilket kön de har. Nu bildas deras organ och skelett. Nu i veckan som kommer tänkte vi börja dela upp Dis mat på 3 tillfällen och med ett tillskott på lite mer järn – dvs lite leverpastej
Dis & Beppe

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

BeeBronx Dis, Dräktighetsdygn 46

Vi hoppas på valpar, BeeBronx H-kull