BeeBronx Dis, Dräktighetsdygn 46

 Dis är nu inne på dygn 46 och hon har passerat mer än 2/3 av dräktigheten. Om tre dagar har hon gått 7 veckor... 💕


Från och med nu så skulle man kunna röntga henne och räkna antal fostren eftersom deras skelett nu är så pass mineraliserat att det går att röntga. Men det är inget som vi planerar att göra. Jag är verkligen velande ang det - man får veta om och ungeför hur många .... men man stressar tike för att tillfredställa sin egen nyfikenhet.... plus att det finns risk för kennelhosta - går mycket i Norrköping nu. 

Fostren ser nu ut som små valpar, men skulle givetvis inte överleva om de föddes nu.
Lungor och inre delar är inte utvecklade.
Men på utsidan, från och med nu  är det egentligen bara storleken som ändras, vilket i sin tur innebär att Dis storlek kommer börja förändras mycket mer.
Jag tycker egentligen inte att hon har en så stor mage (jämnför med tidigare och det är så svårt att göra) så jag hoppas på en normalstor kull på 5-6 valpar... Det påstås att valparna i magen nu kan känna om vi klappar på Dis mage även fast vi ännu inte kan känna fosterrörelser. Men om nån vecka kommer vi känna det. 

Färgmarkeringar på valparna som kommer börjar nu att bildas -  pälsen växer ut.

Å visst undrar man ... blir det röda, svarta och tikar och hannar... eller bara en samling av ena färgen och ena könet .... det är otroligt spännande!


Det med färg är väldigt spännande hos djur - bara en sådan grej som att en av våra hönor nu börjar lägga sina gröna ägg :)

Äggen är otroligt vackra och nu är det allt mer ljus ute så det börjar sakta men säkert läggas lite. Denna vecka har de gett oss 16 fina, ägg med orangegula gulor.
Ytterligare en rolig grej - Nu i veckan avslutade jag även min uppfödarutbildning hos SKK. En utbildning som varit väldigt spännande och rolig att gå - ärligt talat inte så svår men ändå givande!
Mycket av det kring genetik och avel har jag läst in mig på en hel del innan - av egenintresse lixom.

Men nu kan vi iaf lägga in bannern som utbildande uppfödare på hemsidan, FB och ...  :)

Jag gillar verkligen utbildning och det finns en annan - på distans... kanske det blir en till :)Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vi hoppas på valpar, BeeBronx H-kull

Dis dräktighetsdag 39